MUZEMUZE
 

 

Links

 

 

MUZE-um is a platform for unique materials.
Like theater, art, music, words etc.

 

links:

Lees hier over waar de inspiratie voor de liedjes vandaan kwam en hoe de nummers tot stand kwamen

 

Bestellen?
Door hier te klikken stuur je een mailtje of mail naar triplp@armand.nl en krijg je meteen een mail terug met uitleg over je bestelling!Platenspeler nodig?
stuur een mail om een platenspeler te bestellen of om prijzen op te vragen. Ook kunnen we alle naalden leveren!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

Armand 'Mooie Woorden'

HET ELPEE HOES VERHAAL: ' MOOIE WOORDEN '

By Manus the Menace

Unieke tripelpee 'Mooie Woorden': drie elpees met 22 nieuwe deuntjes van
Armand gestoken in een drieluik klaphoes plus inlegvel met alle teksten.

Yurtfreem kant

 

Het yurtfreem is een ode aan de Mongoliërs, de beste huizenbouwers van de wereld, de vervolmaakte tipi, het bewijs dat een paleis niet persé steevast en van steen hoeft te zijn.

Ook rijdende versies zijn bekend, reeds vernoemd in de verhalen van Ibn Batutta, de Muzelmanse Marco Polo, in de 14e eeuw in het huidige Turkije.

Het canvas en het vilt hebben we weggelaten om de elegantie van het skelet goed te doen uitkomen.

Ik zit ècht op het bijna vier meter hoge gevaarte, een gedeelte van de gebruikte instrumenten zijn uitgestald en verder groeien er natuurlijk geen lupinen in de bossen van Baarle Nassau, die komen uit IJsland en ook geen cacteeën, zeker geen San Pedro! Die staat bij ons in de vensterbank.

Ook het pentagram in de deur is geshopt en komt uit de tempel van Ruigoord.

IJsland kant

 

Om onderaan te beginnen;

De heilige Peyote (remember 'Tintels voor de mensen' ) staat vooraan mijn reisboeken, waaraan deze elpees eigenlijk te danken zijn. (aan de peyote en/of de reisboeken? Take your pick...)

Dan volgt de Boeddha die normalitair mijn vijvertje overziet en de paddenstoelen die bij ons huwelijk voor het kerkje van Ruigoord stonden.

Wij gaan naar links. Hier komen we eerst de totempaal tegen die in (alweer) Ruigoord staat en dan een alleraardigst locomotiefje, gefotografeerd in Reykjavik met tien meter spoor als monument aan de haven.

De enige rails die IJsland rijk is.

Het 'ANWB' bordje Eyjabakkar verwijst naar het actiekamp dat daar in 2006 werd opgetrokken door de IJslandse activisten om te protesteren tegen megastuwdammen en aluminiumgiganten die het landschap ontsieren cq de omgeving vervuilen. Dit vond twee maanden nadat deze foto werd genomen, plaats. En uiteraard is er ook dit jaar zo'n actiekamp, zie www.savingiceland.org.

Deze smeerlapperij wordt naar IJsland gelokt door o.a. het electriciteitsbedrijf Landsvirkjun (Landswerken; IJslands is niet zo moeilijk...) wat er niet staat, wàt er staat betekent 'Duivelswerken'.

Het vliegerschip hing al die tijd in mijn studio; als ik mijn instrumenten inspeelde of een liedje inzong stond ik daar altijd naar te kijken, want tegenwind doet den vlieger stijgen.

Rechtsboven in de hoek staat het Höfðihuis te Reykjavik, op welks bordes Reagan en Gorby elkaar ooit de hand schudden, maar in plaats daarvan sta ik er te zwaaien om vrede.

Mooie Woorden/Armand kant

 

Linksboven zien wij een Berberse Schone die wiet plukt. Waar dat gedaan wordt staat aangegeven.

De man die zo driftig zit te praten is Howard Hughes, de Amerikaanse magnaat met bacterievrees die een houten reuzenwatervliegtuig bouwde in 1946, er drie minuten mee in de lucht bleef, toen toch maar weer landde vanwege het onheilspellende gekraak, aan de heroïne ging en zich nooit meer liet zien. Verdere pikanterieën op Google.

Naar rechts voortschrijdend zien we North American Indians, Rode mannen en vrouwen dus, die staren naar het hart van Orion waar de nieuwe sterren geboren worden en een Afghaan die zich tegoed doet aan een chillum, ongetwijfeld met goeie Charas. De twee stevig ingepakte mensen zijn voorboden van de nieuwe IJstijd.(Vervolg op "Nu Wij Zover Zijn ")

Voor de waterval gezeten bouwt Marrit een jointje en zit ik te lullen in een kleedkamer in Zeeuws Vlaanderen.

Boven Marrit's hoofd (het lijkt wel een rebus) zijn Afrikaanse tijdgenoten onderweg

('De Vrije Wereld') en daarnaast "Duurzaamheid begint bij je eerste tweedehandsje".

De man die zo serieus aan zijn luit (oed) zit te friemelen is Ziryab waarover je meer te weten kunt komen in de gelijknamige column elders op deze site.

Helaas gaan het Palestijnse en het Joodse maatje schuil achter het uithangbord maar you can't win 'em all en dan ontwaren wij een donkere man met een tv camera, die op zijn T-shirt een bleekscheet heeft staan.

Dat is de Fransman Lafayette, of hoogstwaarschijnlijk La Fayette want hij was van adel.

La Fayette, de snotneus die in Amerika tegen de Engelsen vocht, de club 'Vrienden van de zwarten' oprichtte en zich inzette voor de afschaffing van de slavernij.

Alles op eigen kosten (Google)

Daarnaast een van de eerste synthesizers, een eerbetoon aan de Yank Robert Moog, de Rus Theremin en het NatLab van Philips, alsmede Edgar Varèse, Schönberg, Stockhausen en al die andere vogels die afweken van de gebaande paden.

Het bruidspaar naast ons geniet een fastfood huwelijksmaal (America, the beautiful) en de Peruaanse boeren daarnaast doen zich tegoed aan groene kauwgum, wat overigens niets te maken heeft met cocaïne.

Mooie Woorden -DE LIEDJES- kant

 

De teksten spreken voor zich natuurlijk. De marge is gevuld met concertfoto's die zekere fans zich beslist nog zullen herinneren.

Het aquarel is van mijn Liefkes hand en de auto is de Cadillac waarover ik vertel als ik 'Ring, Ring' speel on stage.

De -DO YOU HAVE SOME VLOEITJES- kanten

 

Links boven: Afbeeldingen die Willem de Ridder verzuimd heeft in zijn Hitweek-verzamelboek te zetten.

Een tafereel uit Paradiso trouwens, maar het had elk Open Jongerencentrum in Nederland kunnen zijn.

Voordat er koffieshops waren werd er nl. in (bijna) elk OJC hasj en wiet verkocht door de leiding.

Was het zo maar gebleven...

Velen hebben mij reeds gevraagd waar de schaapjes grazen maar daarop moet ik het antwoord schuldig blijven tenzij men genoegen neemt met Op het land waar het leven goed is. Echte gravers kunnen hun licht opsteken bij JVC.

De rest van de vergeelde cartoons komen uit Engelse en Amerikaanse Underground tijdschriften waar ik op geabonneerd ben (geweest).

Zo ook Cobb met zijn meesterlijke voorstelling van het overheidsapparaat; zeer actueel inmiddels weer; de geschiedenis herhaalt zich!

En "Even Genieten" kun je ook doen op 35 meter hoogte in het Redwoodforest met een altblokfluit.

(Don't try this at home!)

Zijn buurman de rockgitarist speelt hoogstwaarschijnlijk voor een publiek dat alles wat hij zegt nogal letterlijk opneemt terwijl ik in Olga's paleis reclame zit te maken voor de vaporator van Eric uit Alkmaar.

En uiteraard wordt Bianca Castafiore door haar vaste pianist genomen.

Naast de schapen: Het kapotgeschoten theater van Kabul.

Mensen die vinden dat kunst en cultuur zondig zijn staan bij mij niet in hoog aanzien.

Het vernielde wagenpark met de uitgewaaide gevels erachter sluit daarop aan; we hoeven het zelf niet naar de mieter te helpen, dat doet de natuur wel voor ons als zij vindt dat de tijd daarvoor gekomen is. En wie dat niet serieus neemt moet maar eens in IJsland gaan kijken om erachter te komen wat moeder natuur allemaal vermag. Want wat zijn we klein...

Daaronder Angkor Wat, in Cambodja, de Khmertempel gewijd aan Vishnu toen het land jammerlijk zijn Boeddhistische overtuiging overboord zette. En we weten wat daarvan gekomen is. Wel een van de mooiste tempels van de wereld.

Voor de train-buff mag het smalspoor Himalayatreintje in Darjeeling natuurlijk niet ontbreken.

Wat Gorbatsjov zegt is voor velen aanvechtbaar en wat de kaasmarkt in Alkmaar aangaat, die staat erop voor de Belgische fans; voor wie wij "keiskoppe" zijn en I agree want ik hou van kaas, speciaal van Herven kaas uit de Ardennen!

En ooit was er het blad Tiq, een uitgave van Paultje "North Sea Jazz Festival" Acket om de potentiële klanten die zijn "Muziek Expres" maar kidstuf vonden aan zich te binden met wat meer sex en drugs.

Het was geen lang leven beschoren, maar er stonden wel mooie plaatjes in, alhoewel men zich zou kunnen afvragen of de tekenaar een fan was van Griet Titelkaart (uitvinding van Hitweek), de man die er omgekeerd hetzelfde uitzag.

Terug links beneden op het dubbelvel, I turned on the radio... slaat op de kreet van Tim Leary, de prof die op LSD tripte met zijn studenten; Turn on (zet 'm aan), tune in (draai naar de goede zender) and drop out (vlieg weg) waar hij een radio gebruikte om zijn highe boodschap uit te beelden, niet zonder resultaat zoals wij psychonauten inmiddels weten!

Weer geland bij de blije man met zijn vijf schermpjes (een beetje fantasie) die erop mocht omdat het mijn bezwaar belicht dat je meer overzicht over je werk hebt met een tafel vol A4tjes.

Het kinderspel boven de computer zou wel eens bittere ernst kunnen worden op korte termijn ("Hei").

En de beren, wel, daarvoor luister je maar naar "Het zien van uw steden doet pijn aan de ogen" of "The Russians love their children too."

Het jointhoofd (the head): "Dan wordt de wereld één groot thuis waar het goed is te toeven."

Popeye twijfelt.

Omdat Olive aan Women's Liberation doet of omdat zij daarbij naar ons knipoogt?

En dan de beste vertaling van 'Keep on truckin' tot nog toe; Aloha bedankt!

Tenslotte:

(Wij zijn bijna helemaal water)

De laatste afbeelding correspondeert met het derde couplet van 'Heilige Hasjiesj'

En de rest kun je zelf op je gemak uitzoeken...

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Unieke tripelpee 'Mooie Woorden': drie elpees met 22 nieuwe deuntjes gestoken in een drieluik klaphoes plus inlegvel met alle teksten in een oplage van 1000 stuks, dus ben er snel bij!!

groetjes van het Armasound & MUZE-um team!
This site is © Copyright MUZE-um 2007, All Rights Reserved.